Спомняте ли си времената, в които PDF форматът всяваше ужас - той автоматично означаваше, че няма да можем да правим никакви корекции по него, какво оставаше дори за най-обикновено копиране. Изминаха няколко години и той се наложи като много по-качествен и приятен за окото формат в сравнение със своите конкуренти. Но бързите темпове на технологично развитие отново му връчват сребърен медал.

Ето защо от Google се опитват да го върнат в сърцата на потребителите, като им предлагат още няколко опции, улесняващи ползването му.  
PDF файловете могат да се преглеждат и редактират след избиране на командата „Отваряне с Google Docs“. Новостите обаче позволяват подобрено импортиране на изображения, включително текстово оформление около самото изображението. Принтирането и подчертаването отиват в историята благодарение на обновените стилове на форматиране на текст, като например подчертаване или зачеркване на текст, избор на цвят на фона или стилове на шрифтове. Въпреки това от Google напомнят, че съветват използването на Arial, Times New Roman и други често срещани шрифтове с цел постигането на „най-добри резултати“. 
Не са пропуснати и всички особености като колони, персонализирани размери на страници, таблици с граници - за тях се знае от доста време, че причиняват доста „главоболия“, и са предложени нови варианти за оформление и подобрено подреждане на съдържанието. Въпреки това от Google уведомиха, че в началото е възможно да има известни затруднения относно тях.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Google отсякоха: 15 GB е лимитът

Тагове: