Philips представи на събитие в Барселона, новият си водещ телевизор OLED+908, първият използващ MLA (Micro Lens Array) панел с процесор P5 AI (седма генерация).

Причината мероприятието да се проведе в Барселона е, че TP Vision компанията, отговорна за дизайна, производството и продажбата на Philips TV, Philips Sound и AOC Audio продукти, стана основен партньор на ФК Барселона за телевизори, дисплеи и звукови устройства, по-рано тази година. Като част от сделката, името Ambilight TV е изписано на ръкава на  футболните фланелки на отбора.

Връщайки се на OLED+908. така нареченият META OLED екран ще предлага и тристранна Ambilight система от следващо поколение. Телевизорът ще се предлага в 55-, 65- и 77-инчови размери. Очаква се моделът да бъде наличен на българският пазар през октомври.

Новият META OLED панел, с META алгоритъм за повишаване на яркостта, може да осигури пикова светлинна мощност от 2100 нита, което представлява увеличение от 70%. Освен това предлага и по-широк зрителен ъгъл.

Процесорът P5 AI от 7-мо поколение предлага подобрена версия на Ambient Intelligence, която регулира в реално време яркостта, гамата и цветовата реакция, съобразени с условията на околното осветление. Всичко това е възможно благодарение на нов RGB сензор за светлина.

Останалите подобрения включват опцията Super Resolution, която предлага подобрена яснота на картината. Функцията Smart Bit Enhancement се прилага към източници с по-ниска разделителна способност, като ефективно доставя 8-битово видео с 14-битова точност.

OLED+908 разполага с интегрирана звукова система 3.1 Bowers & Wilkins, със специални, предни, ляв, централен, десен (L/C/R) високоговорители, всеки от които разполага с по два 30 mm средночестотни драйвера.

В задната част на телевизора има специален корпус за баси, включващ 75 мм субуфер, поддържан от четири пасивни радиатора 45 x 65 мм. Има осем канала за усилване с обща номинална мощност от 81 W, като всеки канал има собствена специална обработка на сигнала. Декодер Dolby MS12 предлага Atmos Virtualiser. Телевизорът е съвместим с DTS Play-Fi и поддържа DTS:X през eARC.

Както при всички 2023 OLED Ambilight телевизори, OLED+908 ще работи с Google TV OS. Поддържа се 4K 120Hz VRR, с Dolby Vision Game режим, плюс FreeSync Premium и G-sync.

Новото, по-интелигентно дистанционно управление, включва „скрити“ цифрови клавиши, подсветка и сензор за движение.

На събитието в Барселона Philips представи и новите слушалки с шумопотискане, L4 (over-ear) и T2 True Wireless. Може да прочетете ревютата ни за тях съответно ТУК и ТУК.

 

Вижте още: EISA 2023-2024: Разберете кои са най-добрите технологични продукти на годината!