На 22 април играчите на Pokemon GO ще получават възнаграждения в играта, ако събират боклук. Това обяви днес разработчикът на хитовата мобилна игра - Niantic. Специалното събитие е посветено на Деня на Земята и е организирано съвместно с неправителствени организации по целия свят, за да се окуражи позитивното поведение към околната ни среда. Играчите ще трябва да се съюзят с други покеманиаци и колкото повече хора се съберат на едно място и почистват заедно, толкова по-големи ще бъдат наградите.

Правилата на събитието са следните: “Всички треньори ще получат достъп до специален предмет за аватарите си в чест на Деня на Земята и тези, които работят заедно, за да участват в почиствания, организирани по света, ще отключат уникални награди в играта за абсолютно всички по света”.

Бонусите ще включват повече stardust при улавянето на покемони от земен, воден или тревен вид, като шансът ще се увеличи тройно, ако повече от 3000 души се включат в събитията. Те ще бъдат 37 на брой, в 12 държави по света. Българското събитие ще се осъществи във Варна в 11:00 на 22 април.