Последният, шести сезон на култовия сериал House of Cards на Netflix, ще бъде съвсем кратък. Това обяви директорът на компанията по съдържанието Тед Сарандос, предава The Guardian.

Снимките ще започнат следващата година, въпреки че продукцията беше свалена преди месец заради обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуално посегателство.

Сезонът ще бъде от осем серии вместо обичайните тринадесет, а едноличната водеща роля ще бъде поверена на Робин Райт. Актрисата изигра ролята на Клеър Ъндъруд, съпругата на героя на Спейси. Райт се справи отлично с образа, което й донесе награда "Златен глобус". 

В книгата на Майкъл Добс, по която всъщност се развива сюжетната линия в сериала, героят на Спейси (безскрупулният конгресмен Франк Ъндъруд) има своя пределно ясен финал, затова се предполага, че ще бъде отписан изцяло от сценария за предстоящите серии.

Решението на Netflix е интересно, но и много добър ход. Така феновете ще получат завършека, от който имат нужда, а във фокус ще е един далеч не по-малко интересен персонаж.

Netflix няма да осъществи и предстоящото излъчване на филма Gore, в който Спейси беше актьор и продуцент. 

От The Guardian напомнят, че от Netflix ще инвестират между 7 и 8 млрд. долара за оригинално съдържание през 2018 година. Дори днес е достатъчно да погледнем каталога на стрийминг услугата, за да видим разнообразието, но и сериозното количество от оригиално съдържание, което Netflix създава. Фокусът продължават да са сериалите, но този месец очакваме и Bright - пълнометражен филм с Уил Смит, режисиран от Дейвид Айер ("Отряд самоубийци", "Ярост" и сценарист на "Тренировъчен ден").

Тагове:
Още от Play