Avatar отново възвърна короната си като най-доходоносния филм за всички времена, като филмът на Джеймс Камерън от 2009 г. достигна нов рекорд за най-високите приходи, за да победи Avengers: Endgame от 2019 г., който зае първото място със своите 2.790 млрд. долара през тази година.

Но благодарение на преиздаването на Avatar в Китай филмът вече е спечелил достатъчно, за да увеличи общите си приходи до 2.798 милиарда долара, което отново му позволява да изпревари най-големите супергерои на земята за най-висок общ брой приходи в световен мащаб.

Нарастването на продажбите на билети за Avatar идва, когато китайските кина отварят отново след пандемията COVID-19 и отчитат прилив на фенове, нетърпеливи да се завърнат в кината. Виждайки, че повечето големи западни филмови студиа все още не са пуснали нови заглавия (като се има предвид, че по-голямата част от света все още има много ограничен кино капацитет), това междувременно оставя достатъчно място за преиздаване на популярни заглавия като Avatar.

Тъй като останалата част от боксофиса от уикенда все още предстои да бъде отчетена, гарантирано е, че Avatar ще продължи да увеличава преднината си пред Endgame през следващите няколко дни. По времето, когато Avengers: Endgame беше в кината, Disney работи извънредно, за да гарантира, че ще заеме първото място, преиздавайки филма няколко седмици след първоначалното му прожектиране с обещания за допълнителна изтрита сцена, за да увеличи продажбите.

Възможно е също така Endgame да си възвърне короната: Disney е известен с това, че връща своите филми с марката Marvel в кината като част от маратони или фен събития, преди да излязат нови части. Така че е напълно възможно Endgame да се върне в кината, за да направи нов рекорд спрямо Avatar в бъдеще - особено ако американските кина приемат подобна стратегия за повторно издаване на големи минали хитове, за да помогнат за връщането на феновете след COVID пандемията през следващите месеци.

Разбира се, истинският победител тук е, както обикновено, компанията Walt Disney. Тъй като тя купи 20th Century Fox (и заедно с него филмите от поредицата Avatar) през 2019 г., компанията ще заеме първото място, независимо дали Avengers или Avatar се озове на върха.

Снимка: 20th Century Fox

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове:
Още от Play