Една от най-популярните и обичани видеоигри в света, ролевият шедьовър The Witcher, ще получи адаптация в сериал на Netlix. Създаден от полския писател Анджей Сапковски като литературна фентъзи поредица, "Вещерът" ще получи екранизацията си под продуцентската ръка на Лорън Шмид Хисрих - продуцент на два от популярните сериали на Neflix по комиксите на Marvel – Daredevil и The Defenders.

Адаптацията на The Witcher бе обявена още през май. Сериалът ще разкаже историята на главния герой от книгите и игрите - вещерът (професионален убиец на чудовища) Гералт от Ривия. И ако слуховете са верни, самият Сапковски ще участва в писането на сериала. Той няма да е екранизация на историята от играта, а на тази от книгите на полския писател.

Това не е първият опит за адаптация на The Witcher за телевизия – през 2002 излиза полският едноименен сериал от 13 епизода, който е далеч от качеството, което историята заслужава. Дебютът на самите новели пък е през 1980 година под формата на разкази в списанието Fantastyka в Полша, а последният том Season of Storms излиза през 2013. 

Тагове:
Още от Play