След като напусна Apple, големият дизайнер Джони Айв е много зает, а неговата дизайнерска агенция работи по неща като шрифт, благотворителен клоунски нос и "бъдещето на Airbnb". Последният проект на LoveFrom връща Айв към дните му на хардуера - това е нов модел на модулен грамофон, който съществува от половин век.

LoveFrom помогна за усъвършенстването на Sondek LP12 на Linn за издание по случай 50-годишнината на продукта. Айв каза пред Fast Company, че това е "много нежен и скромен проект" за LoveFrom, който произтича от възхищението на екипа му от Linn. Вероятно в резултат на това LoveFrom е извършила работата безвъзмездно. "Има много неща, които винаги съм искал да мога да правя единствено от любов към тях", отбеляза Айв.

Дизайнерската фирма се обръща към Linn за съвместна работа отчасти защото Айв е дългогодишен фен на марката. Двата екипа разглеждат всеки аспект на LP12, но не могат да променят грамофона много поради опасения за въздействие върху качеството на звука. Все пак LoveFrom "видяха редица области, в които можеше да има малки подобрения и леко развитие на настоящия дизайн", каза Айв.

Екстериорът на специалното издание Sondek LP12-50 изглежда до голяма степен същият като стандартния LP12, въпреки че промените включват заоблени ъгли за някои компоненти вместо остри ръбове. Има кръгъл алуминиев бутон за включване вместо пластмасов рокер, а новата панта привидно позволява на капака за прах лесно да остава отворен под всякакъв ъгъл.

Ако искате да притежавате първия хардуер след Apple, по който е работил Ive, ще трябва да бръкнете дълбоко в джоба си. Sondek LP12-50 струва 60 000 долара, а Linn ще произведе само 250 бройки.

Поне за този проект Айв е преминал от цифров аудио хардуер към аналогов продукт. По време на работата си в Apple той изигра важна роля за създаването на устройства като iPod, iPhone и AirPods, като помогна на компанията да достигне изключителни висоти. През следващите няколко години може да видим вероятно по-амбициозни произведения от лагера на LoveFrom, тъй като фирмата си сътрудничи с Ferrari и нейния холдинг Exor по няколко творчески проекта.

Снимка: Linn

Виж още: Този неподозиран компонент може би е тайната на ренесансовите художници