Netflix влезе в историята, създавайки първата адаптация за малкия екран на популярната игра с карти Magic: The Gathering. Продукцията ще бъде аниме сериал, а негови изпълнителни продуценти ще бъдат Джо и Антъни Русо, прочули се като режисьори на „Отмъстителите: Краят“.

Двамата братя твърдят, че са големи фенове на Magic: The Gathering и играят редовно, така че проектът ще бъде много личен за тях. Те работят по напълно нов сюжет, построен върху историите на героите и злодеите от прочутата игра с карти. За сюжета не се знае нищо, освен че „залогът ще бъде огромен“.

Главните сценаристи на сериала са Хенри Гилрой (Star Wars Rebels, Star Wars: The Clone Wars) и Хосе Молина (The Tick, Agent Carter), докато Юриаки Мочизуки (Spider-Man: Into the Spider-Verse, The Lego Movie) ще бъде консултант.

Като жанр сериалът ще комбинира елементи от трилър, хорър и драма, развивайки персонажите по начин, който се среща рядко в анимациите.

Magic: The Gathering идва на бял свят още през 1993 г., така че е малко изненадващо, че досега нямаше официална тв или киноадаптация. Имайки предвид успеха на играта в глобален мащаб – твърди се, че тя има над 38 милиона фенове в повече от 70 страни, – Netflix като нищо може да се окаже с нов глобален хит.

Виж още: Следващият Game of Thrones? Ето 10 претенденти за титлата!

Тагове: