Mass Effect: Andromeda ми разби сърцето. Факт, който е станал ясен на всеки, прочел нашите превю и ревю на играта. И състояние, което е валидно за много други геймъри по света. Заради любовта ми към оригиналната трилогия и респекта, който имам към Bioware като студио, се опитах всячески да харесам тази игра и тези опити започнаха години преди самото й излизане. Както бях споменала в един от материалите си, слухове за проблематичното разработване на Andromeda се появяваха постоянно. И днес получихме пълна картина на случилото се благодарение на публикация на Kotaku.

Материалът е плод на тримесечното разследване на колегата ни и писател Джейсън Шрелър. Той е успял да се добере до информация за всички проблеми, напускания и грешни решения на Bioware, довели до трагично приетата Andromeda. Той е интервюирал настоящи и бивши служители на студиото зад Andromeda (Bioware Montreal) и е описал подробно всички проблеми зад заглавието в хронологичен ред. Можете да прочетете пълния текст тук и, повярвайте ми, няма да съжалявате за отделеното време. Все пак ще сумаризирам нещата за вас, ако искате само фактите. Шрелър даже го е направил вместо мен с думите: "Разработването на Andromeda беше бурно и проблематично, обвързано със смяна на режисьори, множество големи смени на обхвата на историята, недостатъчно служители в отдела за анимация, технологични предизвикателства, проблеми с комуникацията, офисни политики, малко време за разработка и брутални условия на работа". Параграф по-надолу той добавя и може би най-важното нещо, което трябва да знаете за работата по играта: макар официално Mass Effect: Andromeda да е била разработвана 5 години, същинската работа по заглавието е била натъпкана в краткия период от 18 месеца.

Сред другите проблеми, които Шрелър посочва, са: неопитното студио, на което е била поверена играта; опитът на Bioware за мултистудийно разработване на играта (както например правят Ubisoft) без нужната координация между отделните клонове; аутсорсинг на анимациите на диалози, без аутсорсващата компания да е имала завършена история пред себе си; борбата с енджина Frosbyte; неадекватна препродукция; неразрешени технически въпроси; зарязване на идеи, върху които е работено с години и мнoго други.

 

 

 

Тагове: