Само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа.

Премиерата на „Доза щастие“ в онлайн стрийминг платформата бе миналата неделя, 17 май, а данните обхващат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се сравни с американските блокбастъри, които по-традиция привличат най-висок зрителски интерес. Сравнение може да се направи и с представянето на „Възвишение“ в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на добавянето си. „Доза щастие“ обаче постига и надминава успеха от юли 2018-а не само с повече зрители от историческата драма у нас, но и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.

В България заглавието е три пъти повече гледано от зрителите, а в другите държави с 20% повече спрямо следващите в класацията за седмицата: „Шазам!“, „Заразяване“, „The Angry Birds Филмът“ 2 и „Отмъстителите: Война без край“. От HBO България споделят, че у нас „Доза щастие“ измества като гледаемост за миналата седмица дори най-популярните сериали в момента, като „Милиарди“, „Убивайки Ийв“ и „Велика“.

Припомняме, че заглавието е част от специалната селекция на HBO с български филми. „Доза щастие“ е 24-ото предложение в нея и успехът му в седмицата на отбелязването на празника на българската азбука и култура е още един повод за гордост и доказателство, че качествената българска продукция е оценявана по достойнство и извън пределите на страната ни.

Българските филми в HBO GO са отделени в селекцията „Предложения от България“, като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг по всяко време.

Тагове: