Ако има една компания, която очаква тазгодишните награди „Оскар“ с огромно нетърпение, то това безспорно е Netflix. Водена от хитовата драма Roma на Алфонсо Куарон, селекцията на Netflix изглежда по-готова от всякога да си тръгне с много от престижните статуетки. Самият Roma е абсолютният фаворит и има цели десет номинации, сред които за най-добър филм, режисьор и актриса, както и за сценарий, дизайн и др.

Roma e първата номинация на Netflix за най-добър филм и макар стрийминг лидерът да е имал номинации в топ категории и преди, досега никога не е печелил важен приз. При цели десет номинации обаче ще бъде крайно изненадващо, ако Netflix не вземе поне една ценна статуетка.

Netflix има и три номинации благодарение на братята Коен и техния The Ballad of Buster Scruggs. Hulu има една номинация за най-добър документален филм, а Amazon нито една. Това обаче не изглежда изненадващо, защото фокусът на компанията бе предимно върху тв сериали като The Marvelous Mrs. Masel. 

Церемонията по наградите „Оскар“ ще се проведе на 24 февруари и може да се окаже преломен момент за стрийминг компаниите в битката им за равноправие и успех наравно с традиционните киностудиа. Roma очевидно има предимството на известен режисьор в стремежа си към трофеите „Оскар“, но това ясно показва, че интернет-фокусираните продукции могат да се конкурират с най-добрите.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

СНИМКА: Quote Catalog