Моделът S 500 Plug-in Hybrid е с разход 3 л/100 км - разход при луксозните лимузини, който само преди няколко години не се считаше за възможен. Мощната електрическа задвижваща система от 80 кВт с външно зареждаща се батерия дава възможност за движение без изхвърляне на вредни емисии в разстояние на около 30 км. Тя е комбинирана с нов 3-литров V6 турбодвигател. Mercedes-Benz представя новия S 500 Plug-in Hybrid на IAA във Франкфурт, а въвеждането на пазара е през следващата година, съобщават от Балкан Стар.

 

Това е третият хибриден модел на новата S-класа. Докато батериите на предишните модели (S 400 Hybrid и S 300 BlueTec Hybrid) се зареждат като независими хибриди в процеса на задействане на спирачките, при режим на принудителен празен ход или от двигателя с вътрешно горене, новият високоволтов литиево-йонен акумулатор с десетократно по-голямо енергийно съдържание на S 500 разполага с възможността за външно зареждане чрез букса отдясно на задната броня.

 

При спазване на актуалните условия на предписанията за сертифициране S-класата в качеството си на пълен хибрид отделя 69 г CO2 на километър.

 

Максималната скорост на модела е 250 км/ч, а 5,5 сек отнема ускорението от 0 до 100 км/ч.