Въпреки че горчивият вкус от провала на кино адаптацията на Super Mario Bros. от 1993 г. все още се усеща от много фенове на Nintendo, Холивуд отново ще се пробва да направи филм по любимата поредица. Това е съвместен проект на Universal Pictures и Nintendo, който ще бъде базиран на вселената на Super Mario Bros. и мустакатият водопроводчик ще бъде в главната роля.

За разлика от миналия път обаче сега филмът ще бъде анимация и по него ще работи студиото Illumination Entertainment. То е сред водещите имена в анимацията и именно от него излязоха хитове като Despicable Me и The Secret Life of Pets, така че интелектуалната собственост на Nintendo е в добри ръце.

Японската компания обаче не възнамерява да поема никакви рискове и продуцент на Super Mario Bros. ще бъде не друг, а самият Шигеру Миямото, създател на поредицата.

Това е поредното сътрудничество между Nintendo с Universal, след като през 2016 г. те се споразумяха за изграждането на тематични увеселителни паркове с героите на Nintendo в Орландо, Холивуд и Япония.

Тагове:
Още от Play