Над 14 милиона бройки Nintendo Switch вече се продадени в световен мащаб от пускането на конзолата на пазара през март миналата година.

Данните, обявени тази сутрин от Nintendo, са впечатляващи сами по себе си, но и особено забележителни, тъй като Switch вече задмина по общи продажби провалилия се предшественик Wii U.

За да може да си представим нещата в перспектива, ето малко цифри: от Wii U бяха продадени 13.5 милиона бройки за пет години. За девет месеца продажбите на Switch се равняват на над 14 милиона.

Игрите за Nintendo Switch също се представят добре, с невероятно високи продажби на популярните заглавия на конзолата.

Super Mario Odyssey също се радва на успех – от пускането му в продажба през октомври от него са продадени 9 милиона копия (това е повече от Star Wars Battlefront 2 за РС, PlayStation 4 и Xbox One).

Mario Kart 8 Deluxe вече е продаден на 7.33 милиона, а Zelda: Breath of the Wild е с над 6.7 милиона продадени бройки. С продажби от 4.91 млн. Splatoon 2 надмина продажбите на Splatoon 1.

Ексклузиви като 1-2 Switch (1.8 милиона), Arms (1.6 милиона) и Xenoblade Chronicles 2 (1 милион) също минаха милионната продажба.

Сега задачата на Nintendo е да запази инерцията на Switch и през 2018 г.

Тагове: