TM Roh, президент на Samsung Electronics, заяви: "Разкриваме дизайна и иновациите, вдъхновени от вас".


Миналата година разширих отговорностите си като ръководител на MX Business на Samsung и оглавих и нашия "Корпоративен център за дизайн". Кариерата ми на инженер ме научи, че и най-изпипаният дизайн винаги върви ръка за ръка с технологичните иновации. Тази нова отговорност ми помага да вникна по-дълбоко в начина, по който синергията между дизайна, инженерното проектиране и научноизследователската и развойната дейност може да доведе до трансформиращи изживявания. Заедно с моите колеги дизайнери започнах задълбочен анализ относно стратегията за дизайн на Samsung, за да достигна до корените ѝ и да си представя нашето бъдещо развитие.

Времената се менят, ангажиментът ни - не
През 1996 г. Samsung се посвети на философията: "Вдъхновени от хората, създаваме бъдещето". Това означава, че нашите разработки са замислени с разбиране за вас, потребителите, и твърдо вярваме, че ориентираният към потребителя подход е ключът към бъдещето.
Почти 30 години по-късно усещаме това още по-силно, докато размишляваме върху променливия характер на човешките взаимоотношения. Потребителите ценят изживяванията повече от обикновените постижения и значимите връзки повече от технологичните постижения. Обобщихме философията на дизайна на Samsung в три водещи идеи: нашите продукти трябва да бъдат съществени, иновативни и хармонични.
Основният дизайн дава приоритет на яснотата на предназначението и лесната ежедневна употреба. Иновативният дизайн набляга на оригиналността, като отразява целта по нов и различен начин. Хармоничният дизайн гарантира, че всички елементи работят заедно за постигане на цялостна цел, съобразена с обществените, екологичните и етичните ценности.


Вдъхновени от хората, създаваме бъдещето
Тези три дизайнерски идеи са представени в най-новата ни хардуерна и софтуерна екосистема.
Вземете например сгъването и разгъването на един смартфон. Изглежда просто. Въпреки това тази простота, която потребителите усещат, се постига само благодарение на строг фокус върху най-същественото и интуитивното. Минималистичният, елегантен външен вид на специалните панти подчертава нашата ангажираност и вродената красота на основния дизайн.
Поставихме по-високи стандарти за ергономичност на сгъваемите смартфони. Разлика от милиметър в дебелината на устройството може да не звучи като голяма промяна, но всеки грам и милиметър в сгъваемото устройство изисква инженерно откритие. Изисква се майсторство със страст. Когато нещата се правят както трябва, ползата за потребителите е огромна. Ето защо въведохме иновациите, за да направим нашите най-нови сгъваеми устройства по-тънки и по-леки от предишните ни поколения.
Сгъваемите устройства Samsung Galaxy стават съвсем завършени в ръцете на всеки потребител според уникалния начин, по който ползва своя смартфон. С нашите сгъваеми устройства вашето себеизразяване достига нови нива с буквално най-гъвкавата камера на Samsung Galaxy. Можете да заснемете перфектния ъгъл без ръце. Подобреното мултитаскинг изживяване като на компютър също вдига летвата за производителността. Можете да работите, да общувате или да играете в движение.
Samsung Galaxy Tab и смарт аксесоарите са разработени в същия дух. Те работят хармонично помежду си в екосистема, която разкрива мощно свързано изживяване, служещо като естествено продължение на вашите потребности, приоритети и уникална индивидуалност.
Независимо какво е изживяването със Samsung Galaxy, когато казваме "Вдъхновени от хората", нямаме предвид само хората. Имаме предвид и техните общности, околната среда и планетата им. Устройствата Samsung Galaxy се проектират с мисъл за устойчивото развитие, защото дори и най-малките действия биха допринесли за голямо въздействие - като например опазването на нашата планета. Когато казваме "Създаваме бъдещето", това включва и нашата отговорност днес да осигурим устойчиво утре за бъдещото поколение.


Нашето споделено пътуване към по-добро утре
Когато дизайнът се съчетава с технологичните иновации, това открива нови хоризонти. С иновативните технологии хората могат да се възползват максимално от днешния ден и в крайна сметка да създадат най-доброто възможно утре. Каним ви да се присъедините към нас на Unpacked на Samsung, където ще открехнем завесата за нашите най-нови устройства и опит - вдъхновени от вас, създадени за вас.
В известен смисъл те са създавани почти 30 години и са кулминация на десетилетия вдъхновен от човека дизайн. Но това е и само началото. Виждайки начините, по които нашите иновации се вписват в живота ви, с новите възможности за творчество, производителност или себеизразяване, ще вдъхновите следващите стъпки от нашето пътуване. Така че нека заедно да се отправим на това пътешествие, като използваме дизайна и технологиите, за да създадем бъдеще, което отразява наистина вас.
Запишете си в календара 26 юли от 14:00 часа и бъдете с нас на този адрес.

Снимки: Samsung

Тагове: