Apple обяви някои нови възможности за своята платформа Apple TV по време на WWDC днес. Компанията предлага спортни излъчвания на живо и новини, както и пълна поддръжка за Dolby Atmos, която идва на Apple TV 4K.

Apple TV 4K сега е първото (и единствено) стрийминг устройство, което поддържа Dolby Atmos и Dolby Vision. Филмите на iTunes ще започнат да предлагат Dolby Atmos тази есен и точно както Apple започна да предлага 4K видеоклипове, вече притежаваните от вас филми ще бъдат актуализирани безплатно в Atmos.

"Atmos актуализации за всичките ви филми - безплатно през есента", беше анонсът от сцената.

Освен това Apple обяви, че ще бъде партньор на Charter Spectrum на Apple TV "в края на тази година", позволявайки на потребителите да имат достъп до канали на живо и съдържание при поискване от доставчика на кабелна телевизия. Charter Spectrum става първата голяма американска кабелна компания, която поддържа Apple TV.

Apple също така разширява своята система за единичен вход в платформата, която тя въведе през миналата година - сега Apple TV ще предлага "нулева регистрация". Ако сте свързани към домашния си интернет, Apple TV ще разпознае и автоматично ще влезе към всичките ви свързани кабелни приложения, без да ви се налага да въвеждате паролата си. От началото на годината нулевата регистрация стартира с Charter Spectrum, а повече доставчици са обещани с течение на времето.

Също така ново в tvOS е опцията най-накрая да откриете къде са заснети панорамните скрийнсейвъри на Apple TV, заедно с възможността за превключване между различни скрийнсейвъри. Apple също така си партнира с NASA, за да създаде нови панорамни скрийнсейвъри, заснети от Международната космическа станция, които също ще идват с новата версия на tvOS.

Тагове: