Най-новият играч на стрийминг пазара – платформата Peacock на американския тв гигант NBC – ще стартира през април 2020 г. със значителен брой оригинални продукции. Сред тях е и завръщането на обичания sci-fi сериал Battlestar Galactica от създателя на Mr.Robot Сам Есмаил.

Оригиналната поредица Battlestar Galactica на Глен Ларсън датира от 1978 г., а в началото на миналото десетилетие тв каналът SYFy направи римейк на Battlestar Galactica, който си спечели многобройни фенове. Именно от тази версия ще бъде вдъхновен новият сериал, който ще има по-модерен фокус, макар да не знаем други подробности за него.

За да подгрее атмосферата и да запали зрителите за новия сериал, Peacock ще стриймва и предишната Battlestar Galactica поредица. Нейният създател Роналд Мур пък също има нов сериал, който се нарича For All Mankind и ще дебютира на стрийминг платформата Apple TV+ през ноември.   

Есмаил е един от много творци в Холивуд, които подписват сделки с актуалните стрийминг платформи. Battlestar Galactica е вторият му сериал за Peacock след Angeline, в чиято главна роля ще видим актрисата Ейми Росъм.  

Когато стартира следващата пролет, Peacock ще има над 15 000 часа съдържание, но засега не знаем цената на абонамента.

Виж още: 10 неща, които не знаете за култовия Reservoir Dogs на Куентин Тарантино

Тагове:
Още от Play