Дългоочакваният сериал по хитовата ролева поредица The Witcher ще си остане точно това - дългоочакван - поне още година и половина. Това е така, защото най-вероятно ще дебютира чак през 2020 г. в Netflix.

Снимките на продукцията ще бъдат направени в Източна Европа, за да се запази автентичната оригинална атмосфера на сагата, която е полска. Предварителният план е за осем епизода.

Новината бе споделена от сценариста Лаурен Хисрич, която е и изпълнителен продуцент на Daredevil също в ефира на Netflix.

"Да, знам, че осем епизода не ви изглеждат достатъчно, но от творческа гледна точка това е правилното решение. Епизодите ще бъдат стегнати, пълни с екшън, богати на история и персонажи и това ще позволи сериалът да не се провлачва прекалено", казва тя.

Всеки един от епизодите ще е дълъг около час, а бюджетът няма да се пести.

"Ще използваме парите по най-добрия начин. Netflix никога не се страхува от рискове, ние се водим от приключенията и изследвания на непознати територии."

Хисрич също добавя, че пилотният епизод вече има сценарий, но ще бъде допълнително изчистен, преди да започнат снимките. Към момента няма никаква информация за актьорите, но според Хисрич се сбъдват някои от мечтаните избори. "Без да издавам нищо, някои епизоди ще бъдат с много участници и впечатляващ размах, докато други ще са по-обрани, по-лични. Подобен тип истории изискват такава гъвкавост."

Останалите седем епизода все още нямат готов сценарий, но вече имат основната линия на действие. И за финал - ако сте сред феновете на Роуч (коня на Гералт), имаме добри новини - той ще има своето място в сериала. "Движим се добре с подготовката на сериала и кипя от ентусиазъм, но качеството винаги идва пред скоростта", добавя Хисрич.

От Netfix обявиха сериала миналата година, като авторът на поредицата "Вещерът" Анджей Сапковски ще бъде консултант на проекта. Все още няма информация за сюжета, но той няма да следва игрите, а оригиналните творби на автора.

Въпреки че днес получихме важна информация, основният въпрос остава - кой ще влезе в ролята на Вещера?

Тагове:
Още от Play