Макар да измина десетилетие, откакто 3D телевизорите грабнаха заглавията, технологията така и не успя да намери път към домовете ни. Това не значи, че всички са се отказали от нея. Light Field Lab изплуваха на повърхността преди две години с идеята да направят холографски екрани, които да позволяват 3D картина, без да са необходими специални очила. Не само ще може да виждате дълбочина в картината, но ще може и физически да се местите, за да видите различни перспективи от различни ъгли, създавайки впечатлението, че съдържанието левитира във въздуха.

Light Field технологията трудно намира път към пазара. Lytro, които произвеждаха камери за заснемане на Light Field, бяха купени от Google, а Magic Leap не успя напълно да овладее технологията въпреки милиардите, дадени за проучвания.

Light Field Lab се надяват, че технологичните им пробиви ще заинтригуват потенциални клиенти. Засега обаче няма планове технологията да бъде масово разпространена, а е по-скоро за рекламна цел чрез големи панели на публични места.

Вижте още: "Цар Лъв" изпревари Frozen и вече е най-успешният анимационен филм на Disney

Тагове: