Най-новият римейк на Disney – "Цар Лъв" разби всички видове рекорди. След като победи спрямо приходите първия филм от 1994 г., сега вече изпревари и Frozen, превръщайки се в най-гледания анимационен филм на всички времена. "Цар Лъв" 2019 достигна брутни приходи в световен мащаб от около 1.3 милиарда долара през този уикенд, надминавайки постижението от 1.2 милиарда долара на Frozen.

Как се вписва в категорията за анимация обаче? Със своята фотореалистична компютърна анимация новият филм до голяма степен раздели мненията на критиците най-вече заради емоционалното изражение на лъвовете, което в сравнение с класическия анимационен филм е доста по-различно. И все пак това не попречи на римейка да се превърне в номер 1 на Disney.

Общо взето, тази година беше невероятна за Disney. Те успяха да счупят рекорда за приходи, поставен от една-единствена компания през юли. Lion King се присъединява към "Отмъстителите: Endgame", "Капитан Марвел" и Spider-Man: Far From Home – филмите, членуващи в клуба на милиардерите относно приходите за 2019 г.

Вижте още: "Цар Лъв" с приходи от над 2 милиона лева за малко повече от 2 седмици