Президентът на Американската академия за кинематографично изкуство Джон Бейли излезе с позиция относно обвиненията в сексуален тормоз, които не подминаха и най-известния кинокритик.

Той изпрати до останалите членове на ръководството обяснително изявление във връзка с обвинения в сексуални посегателства, в което отрича да е прегрешил.

Бейли уверява колегите си, че отправените срещу него обвинения в сексуални посегателства са неоснователни. Миналата седмица стана ясно, че 75-годишният президент на академията, която присъжда наградите „Оскар“, е обвинен в сексуално посегателство от три жени. От своя страна обаче той уточнява, че всъщност има само едно оплакване от жена. Според Бейли не само бройката на оплакванията, но и тяхната същина не е вярна.

Той е обвинен, че преди повече от 10 години се опитал да докосне по неподобаващ начин жена, докато двамата пътували в автомобил за снимачната площадка.

"Не е имало подобно нещо", отбеляза Бейли. Той увери, че през цялата си кариера е подкрепял жените, и се надява, че невинността му ще бъде доказана. За него обвиненията са лъжа, която има за цел да очерни 50-годишната му кариера.

Въпреки това Бейли временно е освободен от задълженията си, които са възложени на един от вицепрезидентите на академията - британската гримьорка Лоуис Бъруел.

Тагове:
Още от Play