Spider-Man: Into The Spider-Verse без съмнение беше една от най-добрите анимационни изненади миналата година. Съчетавайки увлекателен микс от емоции и хумор, а да не пропускаме впечатляващата визия и страхотния саундтрак, филмът събра почти 400 милиона долара и дори прибра награда „Оскар“, изпреварвайки фаворита Isle of Dogs.  

Ето защо когато става въпрос за създаването на Spider-Man: Into The Spider-Verse 2, въпросът бързо се промени от „дали“ на „ако“. И макар че все още не знаем много за очакваното продължение, изглежда, че колелцата на филмовата продукция в Sony вече се завъртат. Филмовото подразделение на гиганта официално потвърди в Twitter втората част и дори закова нейната премиерна дата. Spider-Man: Into The Spider-Verse 2 трябва да излезе на 8-ми април 2022 г.

Колкото и да е готина новината, Spider-Man: Into The Spider-Verse 2 дори не е единственият нов проект, който ще се роди от оригиналната анимация. Sony иска да развие нейния сюжет в няколко посоки на паралелни измерения като всеки персонаж от анимацията ще има собствен филм. Това означава, че Spider-Man Noir, Spider-Man 2099 и Spider-Ham ще получат свои филми.  

Накрая продуцентите Фил Уорд и Крис Милър ще създадат и няколко телевизионни сериала, разположени в новата анимирана вселена. Всичко това означава, че Spider-Man: Into The Spider-Verse е един франчайз, който оттук насетне само ще набира скорост.   

Виж още: Настана време за гласуване и печелене на награди (големи)

Тагове:
Още от Play