Sony Pictures и Marvel все пак ще направят трети филм за Човека паяк въпреки всичко. Това става благодарение на новата сделка между Sony и Disney, която ще върне симпатичния супергерой в киновселената на Marvel.

Новината потвърди президентът на Marvel Кевин Фейдж, който нарече Човека паяк „икона“ и „герой, чиято история се харесва на зрители от всички възрасти и от цял свят“. 

Освен това Човекът паяк продължава да бъде единственият супергерой, чиято сила е да прескача от една киновселена в друга, тъй като освен Marvel Sony също ще продължи да разработва своя вселена с него.

Неотдавна двете компании обявиха, че Човекът паяк ще напусне киносвета на Marvel, тъй като не се разбраха по финансовите въпроси. Загубата разочарова много и феновете на Marvel, които подеха мащабна кампания в Twitter, за да върнат героя във филмите на Marvel. Невъзможността за сделка бе и значителна загуба за Disney и Marvel, имайки предвид колко ключов бе героят в последните филми. Предполага се, че новото споразумение запазва сегашните условия на сделката, според които Disney получава 5 процента от всеки долар приходи плюс прихода от мърчъндайзинг.  

Следващият филм за Човека паяк, който е трети в трилогията Homecoming на Sony, излиза по кината на 16 юли 2021 г.

Виж още: Звездите от оригиналния Jurassic Park се завръщат в Jurassic World 3

Тагове:
Още от Play