Disney + дебютира с цяла плеяда Star Wars продукции, включително и седемте моментни части от сагата на Скайуокър. Зрителите обаче започнаха да забелязват нещо странно в първия Star Wars филм - A New Hope. В случая става въпрос за различен edit от тези, които феновете са виждали преди.

Новата редакция, която за първи път бе забелязана от фен на поредицата, включва невиждан до момента кадър с родианския ловец на глави Грийдо, включващ допълнителен диалог при комуникацията му с Хан Соло в кръчмата Мос Айтли на Татуин.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Известната сцена изобразява двамата герои, водещи напрегнат разговор за финикийските знаци, които Соло дължи на Джаба. Припомняме, че в оригиналната версия Хан стреля първи по Грийдо. В изданието на „Нова надежда“ през 1997 първият, който открива огън, е ловецът на глави. Въпросната редакция се превърна в един от най-противоречивите моменти в историята на „Междузвездни войни“.

През годините са направени множество промени по първия филм, както и по оригиналната трилогия. Някои от тях са фокусирани върху аудиото, други са направени по визуализациите.

Виж още: Най-успешните технологични продукти, които през 2019 година са с музейна стойност

Оцени:
Рейтинг: 4