Disney се опитва да пренесе целия си Marvel каталог от общо 23 филма до днес на новата стрийминг платформа Disney+, но Spider-Man: Homecoming и Spider-Man: Far From Home няма да бъдат включени.  

Двата филма с участието на Том Холанд са съвместна продукция на Marvel Studios и Sony Pictures, но правата им принадлежат на Sony. Това прави задачата на Disney да ги включи в своята стрийминг услуга значително по-сложна.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

„Обичаме нашите приятели в Sony, но нямаме планове да включим игралните Spider-Man филми в Disney+“, казва шефът на съдържанието и маркетинга за Disney+ Рики Щраус.

Спънки на Disney прави и Netflix, в чийто каталог до края на 2019 г. ще останат Black Panther, Ant Man and the Wasp, Avengers: Infinity War и Thor: Ragnarok. Освен това Star Wars: The Last Jedi засега също не може да стане част от каталога на Disney+.

Непосредствено преди пускането на услугата Disney успя да върне още няколко заглавия и дори се похвали, че Avengers: Endgame ще дебютира в Disney+ един месец по-рано от очакваното – на 12 ноември вместо на 11 декември.

В крайна сметка всички IP-та на Disney ще се появят в Disney+, уверени са шефовете на компанията, но феновете ще трябва да се въоръжат с време и търпение за това.

Виж още: Талант и мъничко лудост: Шестима актьори, направили откачени неща за ролите си (без никой от зрителите да ги забележи)

Тагове: