Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, създатели на хитовия „Игра на тронове“ (Game of Thrones), ще създадат собствена серия от филми по "Междузвездни войни" (Star Wars).

Това е вторият подобен проект, след като наскоро Lucasfilm възложи на режисьора на "Последните джедаи" (The Last Jedi) Райън Джонсън да създаде собствена трилогия, посветена на космическата сага.

"Дейвид и Дан са сред най-големите майстори-разказвачи в момента. Техните умения ще разкрият нови територии пред "Междузвездни войни" и ще поведат поредицата във вълнуваща посока", каза ръководителят на Lucasfilm Катлийн Кенеди.

Филмите на Бениоф и Уайс ще бъдат различни по характер от традиционната Сага, както и от трилогията на Джонсън. Целта е да се създадат поредица от свързани истории, с които вселената на "Междузвездни войни" винаги е била позната.

Това ще е и първият нов проект на двамата режисьори след края на "Игра на тронове", тъй като по замисления от тях телевизионен сериал Confederate за момента не се работи.

"Лятото на 1977 година пътувахме към една далечна галактика - момент, за който продължаваме да мечтаем и до днес", коментираха Бениоф и Уайс в официално съобщение. "За нас е огромна чест, че имаме тази възможност, леко сме изплашени от отговорността, но нямаме търпение да започнем работа, веднага след като приключим последния епизод на "Игра на Тронове". Съвсем нормален пакет от чувства, който върви с предизвикателството да създадеш филм във вселената на "Междузвездни войни". 

Още от Play