С The Irishman Скорсезе се връща към старата си тръпка – Коза Ностра, и отново събира светата актьорска троица на жанра: Джо Пеши, Ал Пачино и Робърт де Ниро.

Тази екранизация по романа на Charles Brandt – I Heard You Paint Houses, отдавна е особено близък на сърцето на култовия режисьор проект. Той говори за него още от 2014 година и дори успява да придума практически оттеглилия се в заслужена пенсия Пеши да се включи с роля във филма.

Всъщност останалата част от актьорския състав е буквално наръчник за „Кой кой е в Холивуд“ – в останалите роли ще видим фигури като Харви Кайтел, Рей Романо, Ана Пакуин, Боби Канавале.

С адаптацията на сорс материала е натоварен не друг, а Стивън Зейлиън (Schindler's List, Moneyball).

Историята във филма се върти около фигурата на Франк Шийрън – синдикален лидер и един от най-бруталните наемни убийци на мафиотската фамилия Буфалино.
Шийрън е и изключително близък приятел с Джими Хофа – мистериозно изчезналия бивш президент на една от най големите щатски синдикални организации, който и до днес се води „мъртъв“ само на хартия.

The Irishman обещава кино зрелище от тежка категория в духа на култови Скорсезе класики като „Казино“, „Добри момчета“ и The Departed.

Премиерата на филма ще се състои по време на 57-ия филмов фестивал в Ню Йорк, който стартира в края на септември, но тъй като The Irishman е продукция на Netflix, вероятно почти веднага ще го видим и на малкия екран като част от стрийминг съдържанието на платформата.