Netflix продължава да взима правата за популярни видеоигри, които да превръща в сериали. Най-новата придобивка на стрийминг платформата е хитовата инди игра CupHead, която ще получи собствен сериал.   

Играта, издържана във визуално впечатляващия стил на анимациите на Disney от 30-те години, наистина изглежда особено подходяща за тв адаптация, тъй като по същество представлява интерактивен анимационен филм. Netflix вече направи анимация по екшън платформъра Castlеvania и подготвя сериал, посветен на хитовата ролева поредица The Witcher c Хенри Кавил в главната роля. Флиртът на компанията с гейминга се движи в обратна посока – новият трети сезон на сериала Stranger Things дебютира заедно със своя игра, която излезе в същия ден за РС и конзоли.

Самата CupHead е дело на Studio MDHR и представлява двуизмерен екшън, в който се изправяте срещу поредица от босове. Освен с уникалната си визия CupHead е известна с изключително високата си трудност. От нея са продадени над 4 милиона копия.

Ако въпреки това сте се преборили с играта, остава ви да очаквате първото DLC за CupHead, което се нарича The Delicious Last Course и ще излезе догодина.

Виж още: Колко по-мощен е PlayStation 5 от PlayStation 4 (ВИДЕО)