Номинациите за 75-ото издание на престижните кинонагради "Златен глобус" са известни и този път конкуренцията е доста висока, пише Collider.

Филмът The Shape of Water на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо води по номинации, следван от The Post на Стивън Спилбърг и Three Billboards Outside Ebbing, Missouri с по шест номинации. Филмите Lady Bird на Грета Гъруиг и All the Money in the World на Ридли Скот са с по четири номинации.

Без изненада Том Ханкс и Мерил Стрийп са номинирани за главните си роли в The Post. Забележителният британец Гари Олдман е номиниран за първи път за която и да е от двете големи американски награди и често е смятан за един от най-великите актьори, които никога не са били номинирани за "Оскар".

Звездите на музиката Мери Джей Блайдж, Марая Кери и Ник Джонас попаднаха сред номинираните за наградите. Блайдж получи номинации за най-добра актриса в поддържаща роля за филма Mudbound, а първи номинации за "Златен глобус" в кариерите си получиха Марая Кери и Ник Джонас. Изпълнителите са номинирани в категорията за оригинална песен - Кери за парчето The Star от анимация със същото заглавие, а Джонас - за Home от анимационния филм Ferdinand.

Тагове:
Още от Play