Най-новият трейлър на научнофантастичния филм на Стивън Спилбърг Ready Player One е тук, за да ни покаже свят, в който почти всеки прекарва по-голямата част от времето си във виртуалната реалност, известна като OASIS. Там играчите се потапят в една цяла нова вселена, далеч от мрачната реалност навън.

Трейлърът показва Джеймс Холидей, основателя на OASIS, който разкрива на хората в OASIS, че е оставил скрити предмети, които трябва да намерят. Който намери всички, ще получи пълния контрол върху виртуалния свят. Заедно с трейлъра Warner Bros. пусна и ретро плакат на филма.

Уейд Уотс е главният герой, който се съюзява с друг състезател, Art3mis. Заедно успяват да поемат по пътя на уликите и започват да разкриват тайната на Холидей. Тя обаче е цел и на огромната корпорация Anorak, която притежава неограничени ресурси, но не и познанията на Уотс и Art3mis.  

Книгата Ready Player One ("Играч първи, приготви се"), написана от Ърнест Клайн, е страхотна смесица от приключение, фантастика, т.нар. гийк култура, в която влизат игри, музика (Rush) и игри. OASIS е виртуалният свят, в който всеки бяга, а в него може не просто да играе, но и да се учи, работи и развива. Да създава приятелства и дори да намери любовта. 

От двата трейлъра, които видяхме до този момент, можем да сме доволни от визията и начина, по който Спилбърг се справя с екранизацията. Интересно е, че той не разчита само на популярните образи от игри и филми, споменати в книгата, а и на по-модерни и нови персонажи. Така в един момент можем да видим Tracer от Overwatch.

Ready Player One излиза по кината на 30 март 2018 година.

Тагове:
Още от Play