Понастоящем индустрията за смартфони е в криза по отношение на общите доставки, като спадът е двуцифрен в сравнение с предишната година. Оказва се обаче, че сегментът на телефоните от висок клас (500 долара или повече) е променил тенденцията.

Компанията за проследяване на пазарни данни Canalys разкри, че сегментът на високия клас е нараснал с 4.7% в сравнение с предишната година. Фирмата също така предостави списък на 15-те най-популярни телефона от висок клас по продажби (продажби на дребно).

Очаквано iPhone на Apple зае първите места, като iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13 бяха съответно на първо, второ, трето и четвърто място. Иначе приносът на Apple се допълваше от iPhone 14 Plus (шесто място) и iPhone 12 (осмо място).

Samsung се представи и в този сегмент, като също се отчете с шест устройства. Най-забележително е, че Galaxy S23 Ultra се приземи на пето място, побеждавайки iPhone 14 Plus. Друго забележително участие беше Galaxy Z Flip 4, който се озова на десета позиция и е единственият сгъваем в списъка. Galaxy S23 (седмо място), Galaxy S23 Plus (девето място), Galaxy S22 (12-о място) и Galaxy S21 FE (15-о място) също попаднаха в топ 15.

И накрая Xiaomi 13 (13-о място) и HUAWEI Mate 50 (14-о място) бяха единствените телефони, които не са на Apple или Samsung, в този списък на най-добрите флагмански телефони.

Във всеки случай Samsung може да бъде окуражена от факта, че победи модел iPhone 14 (макар и iPhone 14 Plus), а по време на Unpacked ще можем да разберем колко силни всъщност са техните резултати.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как да проверите здравето на батерията на вашия Samsung Galaxy? 

 

Тагове: