Ненадминатият фехтовач, първият меч на Браавос и авторът на вече култовата реплика What do we say to the God of Death? в най-нашумялата продукция на HBO „Игра на Тронове“ идва на Aniventure Comic Con в София! Към фестивала на 14 и 15 септември се присъединява и косплей звезда от Италия, обединилa до прецизност изкуството и грима в едно. 

Феновете на популярния сериал „Игра на тронове“ ще посрещнат Syrio Forel - майстора на фехтовката, обучил Аря Старк умело да върти меча в стила на Браавос, така наречения Water Dance. На 15 септември, по време на Aniventure Cоmic Con, Syrio Forel ще има собствен 60-минутен Sword Fighting Workshop: The Water Dance в LARP зоната на фестивала, като местата за него са ограничени до само 20.

Освен актьора София ще посрещне и поредната косплей звезда на Aniventure Comic Con. Manuel D’Andrea е от Италия и като типичен италианец е увлечен по модата и я превръща в начин на живот. Получава куп признания в сферата на изобразителното изкуство, графичните изкуства, шивачеството, декорацията и постпродукцията. През 2011 г. открива умението си да създава костюми и изработва първия си косплей – Едуард Ножиците. През 2012 г. печели италианския шампионат по косплей, което го отвежда в Япония, както и Eurocosplay, който го изстрелва на лондонската сцена. 


Сред звездите, обявени до момента, са актьорите Natalia Tena („Хари Потър“/„Игра на Тронове“), Devon Murray („Хари Потър“), Sam Jones („Флаш Гордън“); комикс художници, работили за Marvel и DC Comics Scott Hanna, Jim Calafiore, Tom Raney и Will Simpson – известен със скиците си за „Игра на Тронове“, както и създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала, като драконите, вълците и триоката врана.

Неизменна част от събитието ще бъдат K-Pop шоуто, Cosplay конкурсите, Гейминг залата която ще приюти финалите на най-новата лига за електронни спортове A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.


Билети могат да се закупят на сайта comiccon.bg/tickets. Децата до 7 години ще може да влизат безплатно, ако са придружени от родител, а за деца от 8 до 12 години (включително) цените на редовните билети са с 50% отстъпка.

Вижте още: Китайската цензура превърна "Игра на тронове" в средновековен документален филм

Още от Play