Успешната серия на Marvel продължава със Spider-Man: Far From Home, който стана деветият филм на студиото с над 1 милиард долара приходи. Това е и първият филм за Човека паяк с подобно финансово постижение.  

Поради особеностите на сделката за правата между Marvel и Sony относно супергероя парите няма да отидат в касичката на Disney, която и без това се пръска по шевовете от рекордни цифри тази година. Вместо това те ще подсилят хазната на Sony. Spider-Man: Far From Home става вторият филм в историята на японския гигант с над 1 милиард долара приходи след блокбъстър лентата за Джеймс Бонд Skyfall от 2012 г.

Със Spider-Man: Far From Home Marvel прави „3 от 3“ през тази година – трети пореден филм с приходи над 1 милиард долара след излезлия през април Avengers: Endgame и Capitan Marvel от март. Други членове на „клуб 1 милиард долара“ на Marvel са останалите три Avengers филма – Iron Man 3, Capitan America: Civil War и Black Panther.

Не очаквайте, че Marvel ще намали темпото; студиото вече обяви филмовите си планове до края на 2021 г. Сред тях са четвърти Thor филм и дългоочакваният Black Widow филм, което означава, че Marvel ще има още много възможности да достигне заветната сума в боксофиса.      

Виж още: Гордън Рамзи напуска кухнята в търсене на нови екзотични деликатеси

 

Тагове:
Още от Play