Легендата на малкия екран Уилям Шатнър дръзна да се опълчи срещу завладяващото обществото отвъд Океана безумие по време на обширно интервю за Daily Mail. В него иконата на Star Trek обяви, че подкрепя движението #metoo, но предупреди, че то може да е стигнало прекалено далече. Шатнър го нарече истерично и го сравни със стихията на Френската революция.

„Имам три дъщери и естествено, че тези неща ме притесняват. Проблемът е, че някои го използват за лично отмъщение. Целият бизнес започна да се променя, но някой трябва да съблюдава какво се случва, защото иначе ще се превърне в нещо, сравнимо с Френската революция. Много от мотивите са съвсем лични и нямат нищо общо с целите на движението. Сравнявам го с френската революция, защото тя започва като движение за борба с несправедливостта и се превръща в хаос“, казва Шатнър.

Разисквайки темата, той защитава и популярната коледна песен Baby, it’s cold outside, която също не бе подмината от въпросния социален хаос с обвинението, че вече не е подходяща. Радиостанция в родната му Канада свали песента от ефир. В отговор Шатнър призова слушателите да залеят станцията CBC с искане да слушат песента отново и отново.  

87-годишният актьор издаде и нов коледен албум и написа книга, а сега отново показва, че има повече житейска мъдрост и на какво да научи по-младите си колеги в шоубизнеса.  

Още от Play