Идеята за създаване на лесен начин за откриване на нещо в мрежата е гениална сама по себе си. Дълго време всички смятахме, че няма какво толкова да се обърка, докато интересите не промениха алгоритмите и започнаха да извеждат понякога едни резултати преди други напълно незаслужено (или по-скоро напълно платено). В някои случаи спонсорираната информация превзема първите няколко страници, размивайки същността на това, което се върти в главите ни, и това е най-малкото дразнещо. Големите компании твърдят, че се опитват да се “борят” с проблема, въпреки че когато приходите ти зависят точно от тези реклами, едва ли “борбата” е особено голяма. Ето защо една компания идва на “помощ” и тя наистина носи едно смело име - Brave. Съвсем основателно услугата се нарича Brave Search, а новата функция Goggles позволява на всеки да задава свои собствени критерии за класиране при търсене.

По този начин можете да прецизирате заявките си и на първо място да виждате публикациите от блогове и по-малки сайтове вместо тези от големите новинарски издания. Също така можете да създавате и променяте оценките на сайтовете според своите възгледи само с една лесна стъпка - натискайки бутона Goggles. Тогава не е задължително да отделяте време за фина настройка на резултатите, а още по-удобното е, че те могат да бъдат споделяни в общност.  
Brave предлага алтернатива на приоритизирането на някои резултати от страна на Google и Bing, но от друга страна може да ви отведе и по тъмната пътека на дезинформацията. В резултат на това функцията може да има както ползи, така и клопки - така че бъдете бдителни както винаги.

Снимки: Brave

Виж още: Как да избягвате кликбейт сайтовете?