Всеки, който разполага с планина от криптовалута, вече може да я използва, за да си купи Ferrari в САЩ. Според Ройтерс производителят на луксозни автомобили работи с платформата за обработка на криптоплащания BitPay, за да приема биткойн, етер и USDC за покупки в Щатите, за което клиентите очевидно са молили. Очаква се Европа да получи същата опция в началото на 2024 г., а други региони да я последват.

Няма да има никакви надценки за тези, които плащат с криптовалута, заяви пред Ройтерс главният маркетинг и търговски директор на Ferrari Енрико Галиера, а BitPay ще конвертира тези плащания в традиционна валута в момента на трансакцията, за да се избегнат всякакви проблеми с волатилността. Галиера заяви, че този ход ще помогне на компанията да достигне до "хора, които не са непременно наши клиенти, но могат да си позволят Ferrari".

Едва миналата година Ferrari обяви ангажимент за по-устойчиви операции, включително намаляване на екологичния си отпечатък, и приемането на прословутите енергоемки криптовалути изглежда противоречи на това. Но компанията настоява, че това не пречи на нейната мисия. Галиера цитира неотдавнашните стъпки в подобряването на въглеродния отпечатък на криптовалутите, като например по-силното използване на възобновяеми енергийни източници, и заяви пред Ройтерс: "Нашата цел да постигнем въглеродна неутралност до 2030 г. по цялата ни верига на стойността е абсолютно потвърдена".

Снимка: Unsplash

Виж още: Рядка колекция от 56 автомобила Porsche се появи на търг