Годината напредва и Apple феновете нямат търпение да разберат какво ще бъде “скрито” в следващата генерация iPhone. Както винаги анализаторите бдят зорко, поради което стана ясно, че няколко компании, отговарящи за различните компоненти, влагани в iPhone, вече са стартирали производствения процес. Сред тях е и TSMC - по-познат като производител на чиповете за A-серия и M-серия за iPhone, iPad и Mac. Въпреки че световната криза при производството на чипове се задълбочава, явно Apple се стремят да представят iPhone 13 в традиционния му времеви диапазон - в началото на есента на 2021. 

Нов доклад от Южна Корея също потвърждава, че годината е доста натоварена, особено що се отнася до произвеждането на ключови компоненти, сред които са и OLED дисплеите, а тази нелека задача ляга върху плещите на Samsung и LG: според корейския сайт The Elec, Samsung ще предостави между 120 и 130 милиона OLED панела на Apple, а LG - около 50 милиона.
Според различни източници iPhone 13 все пак няма да се различава особено много от предшественика си, като размерите ще са почти идентични с две малки изключения - по-тесен прорез и модулите на задната камера, които се очаква да заемат повече място заради по-големия сензор (сходен с този на iPhone 12 Pro Max).  
Слуховете, които циркулират тази година, са, че iPhone 13 Pro и Pro Max ще разполагат с LTPO OLED панели, които предлагат поддръжка за динамична честота на опресняване. Това означава, че скоростта на опресняване ще варира в зависимост от характера на текущите процеси, което би трябвало да спестява в полза на издръжливостта на батерията. 
Миналата година Apple се отказаха от технологията 120Hz ProMotion за моделите на iPhone поради основния й недостатък: че консумира прекалено много енергия. Дали ще направят тази смела крачка тази година и дали ще видим този тип екрани и при други устройства на технологичният гигант - предстои да видим.  

Снимки: Apple

Виж още:Дизайнът на iPhone 13 Pro изтече във висококачествени рендери (ВИДЕО)

Тагове: