Ford показа второто поколение на самоуправляващия се Fusion Hybrid само една седмица преди компанията да покаже колата на потребителите в Лас Вегас на Consumer Electronics Show. Най-забележимата разлика в новото поколение е козметична – сензорите на покрива на колата вече са прибрани по-добре, за да изглежда автомобилът естетически по-добре.

Новата версия на Fusion Hybrid може лесно да бъде объркана с нормална кола. В допълнение към новата визия Ford също така каза, че през 2017 година планира да утрои своя набор от самоуправляващи се седани (до около 90 коли). Компанията вече разшири тестовете си с автономни автомобили в Калифорния, Аризона и Мичиган и планира да разшири тези тестове в Европа - като началото ще бъде в Обединеното кралство и Германия.

Ford стартира проекта преди три години, а целта е да има готов самоуправляващ се автомобил до 2021 година, който да се движи по пътищата в цял свят.

Второто поколение автономен автомобил на Ford ще генерира един терабайт данни на час, а тези данни се обработват от компютъра на колата, който се намира в багажника. Обновеният Fusion е ясен резултат от редица инвестиции и придобивания, които направи Ford с ясното намерение да създаде напълно автономен автомобил до 2021 г.

 

Прочетете и това: Иновативна технология ще предсказва за проблеми с механични елементи в автономните таксита