Xbox One най-накрая ще има поддръжка на клавиатура и мишка. Феновете на конзолата вероятно са изненадани от това, че отне толкова време на Microsoft да се реши на тази стъпка. Всъщност поддръжката на клавиатура и мишка все още в тестова фаза – в момента е достъпна само за отделни абонати на програмата Xbox Insider. Microsoft може би просто се опитва да опипа почвата, и по-важното, да успокои заклетите конзолни геймъри, че това не е краят на света.

Добавянето на поддръжка на клавиатурата и мишката за Xbox може обаче да раздвои феновете. Конзолите започват все повече да приличат на персонални компютри; много игри вече са достъпни и за двете платформи - за верните почитатели контролерът е последният бастион.

От компанията уверяват, че поддръжката е изцяло по избор и е различна за всяко заглавие. Разработчиците имат свободата да я приемат или да я игнорират. Тя просто ще ги улесни, ако желаят игрите им да вървят добре на клавиатура и мишка. Една от първите игри, които ще тества функцията, ще бъде Warframe, за която се твърди, че наистина се играе по-лесно така.

Добавянето на нова поддръжка, разбира се, включва и възможността за повече аксесоари и, следователно, повече печалби. Microsoft също така обяви партньорство с известния производител на аксесоари за хардуер Razer за „най-добър в своя клас“ хардуер. Не бяха разкрити повече подробности, но по-любопитните от вас могат да отбележат датата 10-ти ноември в своите календари за новини в Inside Xbox.

Тагове:
Още от Play