Макар и само в САЩ, днес Google официално стартира своята YouTube TV услуга, която позволява на потребителите да гледат телевизия на живо през интернет. Услугата е налична както за настолни, така и за мобилни устройства. YouTube TV е налична в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско, Чикаго и Филаделфия.

Абонаментът за YouTube TV струва 35 щатски долара и предлага предавания на живо от всички четири основни ТВ мрежи в САЩ (CBS, Fox, NBC и ABC), както и множество други мрежи като ESPN, FX, CW... Като цяло YouTube TV стартира с 39 мрежи.

Потребителите трябва да използват или новото YouTube TV приложение (за iOS или Android), или уеб-базирания интерфейс за достъп до новата услуга. Единственият начин да гледате YouTube TV на телевизора в хола е с помощта на Chromecast.

При стартиране на услугата ще получите живи визуализации на това, което върви по различните канали. Потребителският интерфейс е добре направен, особено при раздела "на живо" в приложението. Там можете да превъртате вертикално в каналите и всичко, което се излъчва, ще е видимо точно в този момент.

Google дава на новите абонати един месец тестов период безплатно, за да решат дали услугата си заслужава 35-те долара месечно.

Тагове:
Още от Play