Възможно е 2023 година да е провокирала у вас желание да направите голяма промяна - повечето от нас наистина дават смели обещания в тези първи дни. Разбира се - по-лесно е да се откаже, отколкото да се направи: така например, ако сте били дълго време в редиците на потребителите с Android телефони и сте решили тази година да изпробвате качествата на така хваления iPhone, може би имате един-два въпроса. Като например как да решите проблема със съобщенията?  


Не, не говорим за това, че iMessage все още си остава запазена марка на Apple. А за протокола, наречен RCS (Rich Communication Services). Има много причини да харесвате RCS в приложението за съобщения на Google: той ви дава информация дали съобщенията ви са разчетени, разполага с голям набор от емотикони, опции за споделяне на съдържание с по-високо качество и т.н. Но проблемът си остава: RCS също не е общовалиден стандарт и ако превключвате от една операционна система на друга, то можете да се натъкнете на куп проблеми.  
Основното, което не бива да изпускате, е да деактивирате функциите за чат на вашия Android телефон, преди да преместите вашата SIM карта. Стъпката се отнася и в обратния случай (ако решите, че iOS изживяването не е по вашия вкус). По този начин можете да бъдете сигурни, че ще получавате всички ваши съобщения на новото си устройство. 
Ето стъпките, които трябва да следвате:  
1. Отворете приложението Съобщения. 
2. Изберете иконата на профила от дясната страна на лентата за търсене. 
3. Отидете в настройките на Съобщения > Функции за чат. 
4. Изключете Разрешаване на функции за чат. 

Разбира се, има една подробност - има голяма вероятност да нямате достъп до предишното си устройство. Интересно, но Google са помислили и за този вариант - просто можете да използвате услугите на инструмента messages.google.com/disable-chat. Ще трябва да имате активна SIM карта в новия си телефон, тъй като ще получите шестцифрен код за потвърждение на вашия номер. Това трябва да свърши работа, за да можете да получавате всички важни съобщения на вашето ново устройство.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Всеки втори iPhone - направен в Индия