Супергероите не се борят с лошите само във филмите. Звездата от "Доктор Стрейндж" Бенедикт Къмбърбач наскоро се бори с Танос заедно с приятелите си от Отмъстителите във "Война без край", но всъщност реши да се бие с лошите момчета в родната си Англия.

41-годишният актьор пътувал с Uber в Лондон заедно със съпругата си, актрисата Софи Хънтър, когато видял на улицата четирима младежи да удрят с бутилка по главата велосипедист Deliveroo, доставящ храна на клиенти. Къмбърбач скочил от колата и с викове отклонил вниманието на нападателите. Избутал ги от велосипедиста и дори ловко избегнал опита на един от тях да го удари. В крайна сметка нападателите се разбягали.

В този момент Диас, шофьорът на Uber, разпознал известния актьор. Очевидно същото се случило и с нападателите. Осъзнавайки с кого си имат работа, предпочели да се оттеглят набързо.

Бенедикт се оказал много смел и постъпил самоотвержено, разказа шофьорът, според когото, ако актьорът не се бил намесил, велосипедистът можело да бъде сериозно ранен.

 

По ирония на съдбата инцидентът е станал в близост до кръстовището на Бейкър стрийт - улицата, на която Артър Конан Дойл разполага дома на Шерлок Холмс в произведенията си.