Презентирай личността си!

Canon LEGRIA mini e една от онези малки видеокамери, които могат да повишат шансовете за успех на всеки блогър, прохождащ музикант, организатор на live streaming шоуто в интернет... Всъщност тази камера не е просто „една от многото“, понеже идва с гениален дизайн и редица полезни екстри.

Текст: Иван Георгиев

Видеотест: Виктор Джамбов

Ако Canon нямаха страхотни промоционални снимки на новата си видео­камера LEGRIA mini, за един редактор щеше да е много трудно да опише този продукт. Той просто трябва да се види на изображение и читателят лесно може да се досети за безбройните начини, по които може да се възползва от особения дизайн. Когато говорим, че устройството е mini, нека все пак дадем точни физически характеристики: 76x22x96 мм и тегло само 160 грама. Това означава, че лесно можете да носите камерата навсякъде със себе си. И ако сте блогър или поддържате страница в социалните медии – безпроблемно ще правите репортажи от мястото на всяко интересно събитие.

 

Тестово видео: При бързо действие в сцената, както и в специалния time lapse режим на запис в забързан кадър, движението на обектите е плавно - без дразнещо накъсване и насичане.

Подробности за дизайна

LEGRIA mini изглежда страхотно, но дизайнът е преди всичко функционален. Поставката, вградена в корпуса, носи стабилност. Можете да оставяте камерата на всякакви повърхности, включително камъни, но и да я закрепяте на статив.

2.7-инчовият дисплей се върти, включително до положение, при което можете да наблюдавате какво точно се записва, докато сте пред обектива. Това е идеалната екстра, ако решите да запишете свое музикално изпълнение, докато ръцете ви са заети с китарата или друг инструмент.

 

Обхватът на оптиката

Ултра широкоъгълният обектив (прибл. 16 мм) носи свободата да се движите в дадена сцена, без да излизате от кадър. Или ако стоите на едно място, да хващате голяма част от случващото се около вас. Светло­силата на оптиката е f/2.8, което само по себе си гарантира отлично представяне и в затъмнени помещения или при нощни снимки на открито.

 

Тестово видео: От горното видео можете да се ориентирате в обхвата на ултраширокоъгълния обектив, а също и за качествата на записа при нормална скорост. Имайте предвид, че това не е оригиналното видео с пълното качество, а леко компресирана версия за YouTube със съответната загуба на фини детайли.


 

Тестово видео: Същата сцена като горната, но на забавен каданс.

 

Сензорът и процесорът са идеални и за статични снимки. LEGRIA mini залага на добре изпитаната HS система от Canon, съчетаваща 12 MP сензор с процесор DIGIC DV4. Резултатът е надеждни кадри с тази резолюция или Full HD, при което можете да избирате скоростта на запис – от 1/4x до 4-кратно забързване.

 

Тъчскрийн и Wi-Fi

Управлението чрез докосване е бързо и несравнимо удобство за улавянето на ключови моменти. А вградената опция за безжично споделяне на заснетите материали отново е очаквано улеснение за блогъри и други ентусиасти, изявяващи се в сайт или в социални мрежи.

 

 

Тестово видео: А ето LEGRIA mini се справя в затворени помещения на по-слабо изкуствено осветление. За да добиете по-вярна представа за качествата на камерата, непременно глейдайте видеото във Full HD резолюция.

Тагове: