Днес сканирането на документи „в движение“ е по детски лесно – дори базовите смартфони разполагат с апликация, с която бързо да заснемете и да дигитализирате произволен документ. Но докато тази функция е достатъчна за повечето потребители в ежедневието, ако става дума за сериозен бизнес документ – фактура, официално писмо, нотариален акт, снимането с телефон е, меко казано, несериозно – и като качество, и като възможности за последваща обработка и защита на дигитализираното копие. Именно за заетите, взискателни професионалисти е предназначена серията DS на Brother – ултра компактни, мобилни скенери, предлагащи едновременно скромни размери, високо качество и гъвкава допълнителна функционалност. С тях не се нуждаете от абсолютно равна и гладка повърхност, за да снимате листа, и в крайна сметка се постига по-висока скорост на обработка.

Младшият представител на фамилията например – Brother DSMobile DS-640, e преносим документен скенер, идеален за дигитализиране на едностранни документи в движение или в офиси с ограничено пространство. Лек и компактен, той предлага скорости за сканиране на до 15 страници в минута, директно захранване през USB 3.0 интерфейс, лесно сканиране на документи с формат от А4 до касови бележки и пластични карти.

Ако ви е нужна малко повече функционалност, моделът Brother DSmobile DS-740D вероятно ще ви заинтересува с факта, че предлага всички предимства на младшата версия DS-640, но в комбинация с опция за автоматично двустранно сканиране. Старшият модел от серията пък (Brother DSmobile DS-940DW) включва още възможности за гъвкаво свързване през USB 3.0 или Wi-Fi безжична връзка, лесно и бързо споделяне и преглеждане на документи с помощта на мобилното приложение на Brother, вграден четец за SD карти, система за автоматично подаване на хартията U-path, която допълнително пести място, плюс вградена презареждаема батерия за още повече и по-гъвкава мобилност. Всеки от трите модела идва в комплект с професионален софтуер за сканиране, значително по-висока скорост на сканиране и качество (в сравнение с дигитализирането през смартфон), както и възможност за директно експортиране към настолно или мобилно РС за последваща обработка.

Снимки: Brother