През 2018 г. NVIDIA представиха Jetson AGX Xavier - своята версия на AI за роботи на цена от 1100 щатски долара. Сега е време за неговия наследник: Jetson AGX Orin, който има шест пъти по-голяма изчислителна мощност от Xavier, въпреки че има същия форм-фактор и все още може да се побере в дланта на ръката. NVIDIA проектира Orin да бъде „енергийно ефективен AI суперкомпютър“, предназначен за използване в роботика, автономни и медицински устройства, както и приложения на крайния AI, които може да изглеждат невъзможни в момента. Според компанията Orin е способен на 200 трилиона операции в секунда. Той е изграден върху графичния процесор с архитектура NVIDIA Ampere, разполага с процесори Arm Cortex-A78AE и се предлага с ускорители за дълбоко обучение и зрение от следващо поколение, което му дава възможност да изпълнява множество AI приложения.

Orin осигурява на потребителите достъп до софтуера и инструментите на компанията, включително мащабируемото приложение за симулация на роботика NVIDIA Isaac Sim, което позволява фотореалистични, физически точни виртуални среди, където разработчиците могат да тестват и управляват своите роботи, задвижвани от AI. За потребители в здравната индустрия има NVIDIA Clara за изображения и геномика, задвижвани от AI. А за разработчиците на автономни превозни средства има NVIDIA Drive.

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Филипс. А с него качественото забавление е гарантирано!

Компанията все още не е разкрила колко ще струва Orin, но възнамерява да направи модула Jetson AGX Orin и комплекта за разработчици на разположение през първото тримесечие на 2022 г. Желаещите могат да се регистрират, за да бъдат уведомени за наличността му на уебсайта на NVIDIA.

Снимки: NVIDIA

Виж още: Компанията - майка на Google, стартира AI компания, която ще открива нови лекарства