Ако изпитвате трудности да си намерите мощна видеокарта, Nvidia има интересно предложение за вас. Ако станете абонати на нейната стрийминг платформа GeForce Now, компанията ви предлага уникална модифицирана версия на RTX 3080, която да задвижва игрите ви в облака. Цената обаче съответства на статуса на RTX 3080 и на ограничената наличност на пазара.   

Абонамент за шест месеца с RTX 3080 в облака ще ви струва 100 долара, като офертата стартира от ноември на територията на САЩ и от декември за ЕС. RTX 3080 ви гарантира, че 1440р резолюция при 120 кадъра в секунда както и 4К HDR поддръжка, ако играете през Nvidia Shield TV. Както можете да си представите, наличностите са ограничени и предварителните поръчки ще продължат до тяхното изчерпване. Първи достъп до тях ще имат Founders и Priority членовете.

Опцията за RTX 3080 членство върви успоредно с досегашните планове, така че ако сте доволни от това, което получавате, няма нужда да го заменяте. От друга страна, скокът от до 20 кадъра в секунда означава още по-малко лаг при стриймване, който може да спадне до 60 милисекунди.

Добрата новина от всичко това е, че Google, Microsoft и Sony ще имат още по-сериозна конкуренция при качествения стрийминг на игри и ще бъдат принудени да подобрят собствената си инфраструктура. 

Снимка: Nvidia

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2