През отиващата си 2014-та година ви запознахме със стотици приложения за Android, iOS и Windows Phone. Те бяха красиви, забавни, функционални и като цяло подобряваха живота ви. В Hicomm винаги се стараем да пишем за нещо, което добавя някаква положителна стойност към софтуерните ви изживявания, когато използвате своите смартфони и таблети. Затова сега ви предоставяме годишната ни класация с ТОП 20 най-добри приложения за 2014 г. Ако сте пропуснали някое от тях, сега е момента да поправите това. Приятно четене.

 

Timely – Будилник (Android)

От Bitspin


sTimely е красив будилник за Android, отличаващ се със зашеметяващ потребителски интерфейс и революционна интеграция с облака - за лесно съхранение и синхронизиране на вашите будилници с множество устройства.

Задаването на будилник никога не е било по-лесно. Просто плъзнете от ръба на екрана и задайте желаното време, като плъзгате лентата. Натискайте, за да правите корекции от по 5 минути.

Събуждането е красиво преживяване. Ръчно изработените висококачествени мелодии и иновативната функция „Умно събуждане“, превръщат началото на всеки нов ден в чиста наслада.

Вашият вкус, вашият стил. Изберете от прекрасните цветови теми, които пасват на вашия собствен стил. Използвайте инструмента за дизайн, за да създадете изцяло нов изглед. Изберете един от ръчно изработените дизайнерски часовници според вашия вкус.

Никога повече не се успивайте! Използвайте препятствия с вашите будилници, за да се уверите, че сте наистина будни, когато спирате звъненето на будилника. Мислите, че натискането на бутони е лишено от фантазия? Обърнете телефона си, за да отложите звъненето. Освен това Timely разпознава когато вдигнете телефона и намалява силата на звука.

Свързва вашите устройства. Управлява, спира и отлага будилниците на всичките ви устройства едновременно. Синхронизацията с облака позволява незабележим преход между телефони и таблети. Като допълнение - всичко се съхранява в облака.

Готови, старт! Използвайте вградения хронометър, за да измервате времето със стил. А задаването на таймер е също толкова лесно, колкото и навиването на кухненски таймер.

Проектиран за таблети. Без значение какъв вид устройство притежавате, Timely просто изглежда перфектно.

И още. Джаджа, интеграция с Google Now, повтарящи се аларми, прекрасни анимации, адаптивно отлагане, плавно усилване, разширение за DashClock, отлагане с бутоните за силата на звука.

Timely е безплатно приложение, което показва реклами след 5 дни. Ако решите да преминете към платената версия (покупка вътре в приложението), ще получите цялото настоящо и бъдещо премиум съдържание. В момент то е в РАЗПРОДАЖБА! Надградете до Премиум със 75% отстъпка само за $0,99 долара.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store

 


 

 

Wire (Android, iOS)

От Wire Swiss GmbH


sWire опростява вашите онлайн разговори и една от силните му страни е, че е мултиплатформено, което означава, че ще можете да комуникирате с приятелите си от почти всички ваши устройства. Провеждайте гласови разговори, изпращайте съобщения до един или повече абонати на Wire, споделяйте снимки, линкове, SoundCloud музика и видео от YouTube. Wire работи на Android, iOS и OS X, a съвсем скоро ще има браузър версия, както и такава за PC.

 

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes

 


 

 

Next Lock Screen (Android)

От Microsoft Corporation


fNext Lock Screen е едно страхотно Android приложение, част от проекта Microsoft Garage. То ви спестява време с бързия достъп до различни програми и в същото време ви дава информацията, която ви трябва.

Вижте задачите от календара си, пропуснатите обаждания, имейлите и текстовите съобщения - всичко с един поглед. Свържете се към конферентен разговор с едно докосване, без отключване на телефона.

В долната част на екрана има изскачащ панел, подобен на този, който присъства от горната страна на смартфона ви, но в този на Next Lock Screen има място за 3 реда с по 5 икони на приложения, които можете да поставите ръчно.

Microsoft Garage превръща свежите идеи в реални проекти. Научете повече на microsoft.com/garage.

 

Цена: Безплатно   

 

Изтегли приложението от Google Play Store


 

Clusterize (бета) (Android, iOS)

От Clusterize


sОткрий най-горещите събития наоколо в големите български градове! Clusterize категоризира публичните събития във Facebook, за да не хабиш време в търсене на голямо парти, жесток концерт, или полезен семинар. Просто отвори приложението и започни да разглеждаш какво се случва наблизо, по категории и радиус.

Използвайки Clusterize, можеш да:

 

Откриваш популярни и интересни събития наблизо, където и в света да се намираш

Да планираш къде да отидеш този петък, уикенд, или следващата седмица

Да разбереш кой ще ходи на събитията, които ти допадат

Да запазваш и синхронизираш събитията си със своя Google Calendar

 

Инсталирай Clusterize, за да откриваш най-яките събития в града си!

 

Цена: Безплатно     

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes 

 


 

 

Fotor - Photo Editor (Android, iOS, WP)

От Everimaging Co., Ltd


sНе всички снимки имат нужда от обработка с Photoshop, защото за малките корекции не си заслужава да използвате тежък софтуер, който по-скоро ще ви забави. Тук на помощ идва Fotor. Fotor е безплатно приложение за смартфони с Android, iOS и Windows Phone и в същото време е онлайн базирана платформа за обработка на снимки, създаване на колажи, картички или HDR изображения.

Fotor може да ви свърши чудесна работа в забързаното ежедневие, че дори и повече. Основните манипулации, с които разполагате, са: преоразмеряване, мащабиране, настройка на светлината, завъртане, контраст, наситеност, яркост и острота.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store, Windows Phone Store

 


 

Продължава на Страница 2...


Muzei Live Wallpaper (Android)

 

sИскате ли да имате „жив“ музей на началния екран на вашето Android устройство? Тогава изтеглете напълно безплатното приложение „Музей“!

„Музей“ ще освежава вашия начален екран всеки ден, с известни произведения на изкуството. Приложението работи умно и се отдалечава на заден план, размива и затъмнява произведенията на изкуството, за да запази вашите икони и приставки в светлината на прожекторите. А когато искате да се насладите на произведенията на изкуството в пълния им блясък, просто кликнете два пъти върху тапета или отворете приложението на „Музей“.

Естествено разполагате и с алтернатива - да изберете любимите си снимки от вашата собствена галерия или от други приложения, за да ги визуализирате на вашия начален екран. Също така, за да запази тапетите ви „пресни“, „Музей“ ще ги подменя на всеки няколко часа.

И накрая, но не на последно място, разработчикът на „Музей“, Роман Нурик, е дал достъп до кода и API-то (Application programming interface) на приложението, с което ви позволява да създадете свой собствен източник на тапети.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store


 

KM Player (Android, iOS)

От PANDORA.TV


sНай-сетне можете да използвате незаменимия мултимедиен KMPlayer и на вашите мобилни устройства с Android и iOS. KMPlayer, който е най-популярният мултимедиен плейър с 300 милиона потребители от 230 страни и поддръжка на 36 различни езика, пусна мобилна версия.

KMPlayer е некодираща плейър, така че потребителите могат лесно да пускат всякакво съдържание. Забравете за другите тежки и тромави мултимедийни плейъри, защото KMPlayer гарантира най-доброто безплатно мултимедийно изживяване.

Поддържани видео формати:

3gp, 3gp2, 3gpp, amv, asf, avi, axv, divx, dv, flv, f4v, gvi, gxf, m1v, m2p, m2t, m2ts, m2v, m4v, mks, mkv, moov, mov, mp2v, mp4, mpeg, mpeg1, mpeg2, mpeg4, mpg, mpv, mt2s, mts, mxf, nsv, nuv, oga, ogg, ogm, ogv, ogx, spx, ps, qt, rec, rm, rmvb, tod, ts, tts, vob, vro, webm, wm, wmv, wtv, xesc.

Поддържани файлове за субтитри:

 cdg, idx, srt, sub, utf, ass, ssa, aqt, jss, psb, rt, smi, txt, smil.

Поддържани аудио формати:

aac, aiff, aif, amr, aob, ape, axa, flac, it, m2a, m4a, mka, mlp, mod, mp1, mp2, mp3, mpa, mpc, oga, oma, opus, rmi, s3m, spx, tta, voc, vqf, wav, wma, wv, xa, xm.

Поддържане на нови кодеци:

H.265, VP9

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store


 

Mailbox (Android, iOS)

От Dropbox, Inc.


sВчера научихме, че революционният имейл клиент Mailbox е вече собственост на Dropbox. Приложението е много приятно и има изтънчен и минималистичен дизайн, с който ще може да организирате, преглеждате и, разбира се, изпращате имейли.

Чрез прости жестове вляво и вдясно вие можете да отбележите електронно писмо, като прочетено (надясно), а с по продължително плъзване надясно ще може да отложите писмото за четене по-късно. Чрез плъзване наляво пък „извиквате“ меню с допълнителни функции.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store

 


 

 

Notegraphy (Android, iOS)

От Notegraphy


sNotegraphy е уеб и мобилно приложение, което преосмисля начина, по който пишете и споделяте текст онлайн чрез дизайн.

С Notegraphy можете да създадете красиво форматирани оформления в реално време. Било то от една-единствена дума или цяла роман, са необходими само три стъпки - написвате, стилизирате и споделяте вашият текст ще бъде "Винаги красив".

Удобства:

- 30 + внимателно подбрани кураторски колекции от някои от най-добрите графични дизайнери в света

- Автоматично форматиране

- Споделяне във Facebook и Twitter. Скоро Instagram и Tumblr

- Запазване на бележки в локалната памет и изпращане по електронна поща и WhatsApp

- Създаване на ваша лична галерия

- Почерпете вдъхновение и разглеждайте най-добрите бележки, създадени от други

* Версии 4.2 и 4.3 на Android могат да се сблъскат някои трудности по време на използването, но се работи по отстраняване на неизправностите.

 

Цена: Безплатно


Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store


 

1Password (Android, iOS, WP)

От AgileBits


s1Password създава силни, уникални пароли за всеки сайт, да ги запомни за вас, а вие да можете да влезете в профилите си с едно натискане. Това е най-добрият начин да останете спокойни за сигурността на профилите ви в интернет и най-бързият начин да използвате интернет. Научете повече от това видео: https://vimeo.com/88901304

Опитайте 1Password днес ! До 1 август може да опитате премиум версията безплатно! Паролите се криптират с 256-битов AES алгоритъм.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes, Windows Phone Store


 

Продължава на страница 3...


Kwote (Android, iOS)

От Iddiction


sВдъхновете се с автоматичния генератор на цитати Kwote. Kwote е най-бързият и най-лесен начин да откривате, персонализирате и споделяте красиви цитати със света. Подредени в 14 категории - "Любов", "Комедия", "Мотивация" и "Вяра" и още, ще имате избор между хиляди "кавички" на разположение. А с персонализиращите опции за фонови цветове, шрифтове и филтри, можете да сте сигурни, че вашият цитат ще е наистина уникален.

След като сте избрали и персонализирали вашия цитат, може да го споделите със света чрез Facebook, Twitter, Instagram или просто да го запаметите.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes


 

Slack (Android, iOS, WP)

От Slack Technologies Inc.


sSlack е тук, за да направи работата ви по-проста, по-приятна и да повиши вашата продуктивност.

Slack е инструмент за екипна комуникация, създаден от Стюарт Батерфилд. Slack започна като вътрешен инструмент, използван от компанията Tiny Speck в развитието на Glitch, несъществуващата онлайн игра.

Slack осигурява десктоп, iOS и Android приложения, както, разбира се, и уеб версия https://slack.com/. Вие може да обменяте както персонални съобщения, така и групови. С приложението работят десетки услуги, сред които Google Docs, Dropbox, Hangouts, Crashlytics, GitHub и Zendesk… и още, и още. Улеснение е и обмяната на големи файлове.

 

Цена: Безплатно    

 

Изтегли играта от Google Play Store, iTunes 


 

Swipes (iOS)

От Swipes Incorporated


sSwipes е платформа за повишаване на продуктивността, чрез която потребителите планират и организират задачите си за деня. Swipes е алтернатива на това да запишеш нещо на лист хартия. Управлявайте вашите важни задачи, дори и от Evernote, благодарение на интеграцията на Swipes. Swipes ще помогне на обикновени хора и фирми в над 110 страни по целия свят да организират по-добре живота си.

Съсредоточете се върху няколко важни неща за деня. Планирайте ги със Swipes и бъдете по-продуктивни.

 

Цена: Безплатно

 

Swipes е достъпен чрез браузер, iPhone и iPad приложения и Бета приложение за Android


 

Retrica (Android, iOS)

От Venticake Inc.


sНаправете вашите снимки изключителни с приложението Retrica, превърнало се в любим начин за внасяне на артистизъм в обикновените снимки за милиони хора по света. Не се лишавайте от високата резолюция.

Retrica предлага множество професионално проектирани филтри (над 80), много повече от всяко друго подобно приложение. Можете да прилагате филтри дори преди да направите снимката!

Създавайте фотоколажи с Retrica и отново им приложете филтри. Можете да зададете и таймер, с който да заснемете последователни снимки и да се позабавлявате с приятелите си.

Красива нощ в града, прекрасна гледка по време на пътуване, невероятно ястие... Retrica идва, за да направи живота ви по красив. Може да прилагате и някое от 15-те страхотни Retrica лога.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes


 

Lenka (iOS)

От Kevin Abosch


sLenka е забележително просто и идейно приложение, посветено на черно-белите снимки. Разработено е във Франция от световноизвестния фотограф Кевин Абош (kevinabosch.com) и е предназначено както за професионалисти, така и за аматьори, за да създават красиви черно-бели фотографии.

В Lenka няма добавяне на филтри, след като направите снимката. Lenka е оптимизирано за iPhone-и с 4-инчови екрани. За най-високо качество на изображението препоръчваме да използвате iPhone 5, 5c или 5s.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от  iTunes


 

Продължава на страница 4...


Getlokal - намери каквото търсиш, сподели каквото мислиш (Android, iOS)

От Getlokal

 

sНамерете местата около вас – ресторанти, барове, дискотеки, банкомати, бърза храна, всичко, от което имате нужда!

Открийте около вас - Търсите бар наоколо? Приложението автоматично ще намери локацията ви и ще покаже баровете около вас. Ако имате нужда от нещо специфично, може дори да търсите места по ключова дума (например италианска кухня, домашен сладолед или др.).

Изберете най-добрите места за вас - Разглеждайте местата в избраната от вас зона. Вижте ревюта и мнения на хора, които вече са посетили местата и са усетили атмосферата. Така може лесно да намерите място, което ще съвпада с вашето настроение. Ако търсите хубави ресторанти за обедната почивка, на първи места ще се покажат тези с най-добрите ревюта и най-подробна информация.

Следвайте любимите си места - Запазете любимите си места и ще получите бърз достъп до профилите им. Може да изберете любимите заведения, като натиснете иконката със звезда в техния профил.

 

Събитията на деня - Намерете най-новите събития в града и бъдете винаги информирани за всички партита. Концерти, изпълнения, ще откриете всякакви по тип събития в getlokal.

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store


 

Inbox by Gmail (Android, iOS)

От Google


sInbox от Gmail е вече в Google Play Store. Входящата ви поща трябва да ви помага да живеете и работите по-добре, но вместо това често скрива важните имейли и създава повече стрес, отколкото премахва. Inbox, дело на екипа на Gmail, се грижи за организацията и ви помага да се занимавате с важните неща.

Ето и някои от характеристиките на Inbox:

ГРУПИ – Подобните съобщения се групират, така че да можете да ги обработите наведнъж. И да се отървете от тях с едно докосване.

АКЦЕНТИ – Научавайте най-важната информация, без дори да отваряте съобщението. Директно извършвайте регистрации за полети, виждайте информацията за доставка на покупки, преглеждайте снимки от приятели.

НАПОМНЯНИЯ – Нещо повече от поща: можете да добавяте напомняния, така че входящата ви поща да съдържа нещата, които не бива да забравяте.

ОТЛАГАНЕ – Отлагайте имейли и напомняния, за да се върнат, когато сте готови да се заемете с тях: следващата седмица, когато се върнете у дома, или в момент по ваш избор.

ТЪРСЕНЕ – Inbox ви помага да намерите точно каквото търсите, от адрес на приятел до предстоящ полет, без да се налага да преравяте съобщенията.

РАБОТИ С GMAIL: Приложението Inbox е създадено от екипа на Gmail, така че всичките ви съобщения в Gmail са тук, както и надеждността и защитата от спам на Gmail. Всичките ви съобщения продължават да са в Gmail и винаги ще бъдат.

 

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes


 

Forest - останете фокусирани (Android, iOS)

От ShaoKan Pi


sForest е ново и много оригинално приложение, налично за Android и iOS устройства, което е едновременно полезно и много забавно. То ще ви помогне да стоите по-далеч от вашия смартфон, за да останете фокусирани върху работата си.

Всеки път, когато искате да се концентрирате, ще можете да засадите семенце във Forest, като през следващите 30 минути то постепенно ще се превърне в голямо дърво. Но ако не можете да устоите на изкушението да проверите вашия Facebook профил или ви се прииска да поиграете на някоя игра, вашето малко сладко дърво ще загине.

Ден след ден ще увеличавате бройката на вашите дървета и само от вас зависи дали те ще са красиви и зелени, или ще са просто купчина изсъхнали клони. Помислете - 30 минути не са кой знае колко дълго време без допир до смартфон, а и със сигурност ще станете по-продуктивни и ще имате една красива зелена гора пред очите си. Разбира се, ще може да споделите красивата си гора с приятелите си. Мотивирайте се с този интересен метод и победете вашата смартфон зависимост.

Приложението е налично в iTunеs, Google Play Store, а до края на ноември ще бъде достъпно и за Windows Phone потребителите. А това е сайтът на разработчика ForestApp.cc

 

Цена: Безплатно

Изтегли играта от Google Play Store, iTunes


 

DeviantArt – Официално приложение (Android, iOS)

От DeviantArt

 

sВече имате възможност да инсталирате оригиналното приложение на най-голямата онлайн художествена галерия в света DeviantArt.

DeviantArt е най-голямата онлайн социална общност за художници ентусиасти. В тази общност хората могат да се свързват, да създават и споделят изкуство. Забавлявайте се, вдъхновявайте се и събудете твореца в себе си.

С официалното мобилно приложение на DeviantArt ще имате достъп до пълната гама от вълнуващо художествено съдържание от традиционни медии за живопис, рисуване, фотография, скулптура, цифрово изкуство, пиксел изкуство, аниме и фен изкуство.

Разглеждайте безкрайните потоци от съдържание и станете част от тази общност с мобилното приложение DeviantArt.

 

Цена: Безплатно 

 

Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes


 

Roundme – 360-градусови фото сфери (iOS)


От Verdom IT Projects" LTD

 

sRoundme е красиво и лесно за използване приложение, което ви позволява да създавате, споделяте и разглеждате различни локации по света в прекрасни 360-градусови сфери. Това е набор от панорамни изображения, свързани чрез портали, пълни с мултимедийно съдържание и горещи точки.

Разходете се в жилището на непознати, разгледайте интерактивна изложба в музей или просто вижте някаква природна забележителност в Roundme.

 

 

Цена: Безплатно

 

Изтегли приложението от iTunes