Преди година, когато заговорихме за първи път за PlayStation Now, останахме впечатлени от услугата. Само две седмици преди началото на CES 2015 излезе информация, че услугата ще бъде достъпна и за умните телевизори на Samsung, което е отлична новина. Лошата, за съжаление, е, че удоволствието ще е за потребителите от САЩ и Канада. Това ще стане някъде през първата половина на 2015 година.

Припомняме, че PlayStation Now позволява на потребителите да играят на игри чрез стрийминг директно на поддържаните умни телевизори и смартфони. Всичко това става без нуждата от игровата конзола на Sony, а е достатъчно да е наличен Dualshock контролер. В момента в каталога са налични над 200 PS3 заглавия.

Самите игри се възпроизвеждат директно от облака и не е нужно да се свалят. Потребителят може дори да играе на дадено заглавие със свои приятели, а прогресът се запазва също в облачното пространство. Технологията елиминира нуждата от сериозен хардуер, но остава изискването за по-бърза интернет връзка, за да се избегне досадният лаг.

Към момента липсва официална премиерна дата на услугата за телевизорите на Samsung, но очакваме повече информация на CES 2015. Към момента от двете компании отказват да коментират евентуално разпространение и в Европа. Имаме големи очаквания за PlayStation Now, а вие?

Най-очакваните игри на 2015 година. 

Тагове: