Google се опитват да намерят решение на всеобщия проблем с прекалено многобройните работни прозорци, които всеки оставя в браузъра си, което кара компютъра да работи много бавно.

Най-добрият съвет, който Google дава, може да се тества сега в платформата им Chrome Canary. Това е отделна версия на популярния браузър, която служи като тестово поле на компанията за всички експериментални и недовършени функции на Chrome. Някои от тези решения никога не влизат в публичната версия на Chrome, но любопитството да надникнем в тях е несравнима притегателна сила.

Когато е активна, лентата с отворени прозорци се простира извън рамките на екрана. Вместо отделните страници да се смаляват до неузнаваемост и да причиняват ужасна бъркотия, новите прозорци ще се прибират в компактно "плъзгащо се" меню. То ще се управлява с добре познатите ни „три точки“ , които следват идеологията на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“. 

Целият подход е много по-елегантен от начина, по който Chrome традиционно показва отворени раздели, но все още е в бета-версия, така че е възможно промените да се случат, преди да бъде въведен в стабилната версия на Chrome.

За да изпробвате новата функционалност, е необходимо:

1. Да свалите и инсталирате Chrome Canary

2. Да отидете до chrome://flags/

3. Да потърсите #scrollable-tabstrip и да я активирате от падащото меню

4. Да кликнете Relaunch, което ще рестартира програмата, обновявайки я със съответните функции.

Готови ли сте за браузване без край?

Снимки: shutterstock

Виж още: YouTube иска да пазарувате продукти от клиповете директно в сайта

Тагове: