Очаквахме Apple да публикува първия голям ъпдейт за iOS 7, 7.1, до края на миналата седмица, но компанията се забави с няколко дни. Преди около час iOS 7.1 излезе за всички устройства след iPhone 4, iPad 2 и пето поколение iPod touch (включително).

Повечето важни промени са свързани със стабилността. Безспорно iOS 7 и малките ъпдейти бяха с (най-малко) една идея по-нестабилни от предходните версии на платформата, което е логично, имайки предвид, че iOS 7 е своеобразно ново начало за Apple. Случайните рестартирания на iPhone 5s и iPad Air са решени. Една от най-големите новости, които, за съжаление, все още не можем да тестваме, е iOS CarPlay. Повече за нея може да прочетете тук.

Откриваме и доста малки козметични промени — повече кръгли бутони, променени нива на прозрачност за по-добра четивност, преминаване към малко по-дебели шрифтове в някои менюта и значително по-бързи анимации. Като цяло iOS 7.1 се усеща доста по-бърза както на най-новите поколения iУстройства, така и на по-стар хардуер като iPhone 4 и iPad 2. Очаквайте по-подробен преглед на iOS 7.1 утре.

Тагове: